Laitan tänne talteen näitä ihania lasten suusta kuultuja juttuja. Jos näitä ei laita heti ylös niin eihän niitä sitten muista myöhemmin... Lähinnä täältä löytyy meidän Jamin ja Mikon ja siskoni lapsien väläytyksiä :O)

Meidän Jami 3v sanoi yhtäkkiä automatkalla:
-Mummu ja pappa ei saa syödä niitä rapuja. No kun niillä on ne sakset. Silloin Jami teki sormilla sakset ja näytti miten rapu leikkaa huulesta.
Varmaan kuukausi aikaisemmin Jami oli mummulassa nähnyt pakastimessa paketin rapuja :O)

---

Siskon tyttö Nanna 2v oli päiväkodissa. Kun päiväkotikaveria tuli isä hakemaan huivi päässä kysyi Nanna hoitajilta: "Onko ton isä merirosvo?"

---

Siskontyttö Nanna oli huutanut toisesta huoneesta äidilleen: "Hei, onko nää teidän naimalelut?" Äiti kiiruhti katsomaan että mikä ihme tytöllä on leikeissään :O)
Nannalla oli Mikki ja Minni -koristeet jotka siskollani ja hänen miehellään oli hääkakun päällä. Naimalelut siis ihan selvästi!

---

Nanna katseli keittokirjaa ja kertoi äidilleen siinä lukevan miten ongitaan kalalokkeja ja että kurpitsat varastetaan apinoilta.

---

Olimme ostamassa Citymarketissa perunoita. Jami 3v sanoi yhtäkkiä minulle kovaan ääneen: "Mitä noi on? Miks ne on täällä? Ne on epäterveellisiä? ...Ja kyseessähän oli herkkusienet... :O)

---

2-vuotiaana Jami kutsui kaikkia naisihmisiä mummoiksi. Tämä aiheutti välillä aikamoisia tilanteita. Yleensä onneksi ihmisillä riittää huumorintajua kun heitä kutsutaan mummoksi. Viimeisimpänä mummoksi nimitettiin kaupan myyjää, jolla ikää noin 30 v. Kaikki lapset sen sijaan saavat kutsumanimen "tyttö". Tästä pikkupojat (ja vähän isommat) eivät yleensä innostu.

---

Jami 3,5v tykkää kuunnella radiota automatkoilla. Ihan paras on Radio Rock! Aina välillä kun uusi kappale alkaa huutaa Jami takapeniltä "Tää on hyvä biisi!". Eräänä päivänä Jami huusi uuden biisin alkaessa: "Hyi, tässä laulaa nainen, mä en tykkää naisista, ei ne osaa laulaa!" Mitä rankenpaa rokkia sen parempi :O)

---

Nanna 3v puhui äitinsä kanssa siitä kuka on kenenkin äiti. Kun tultiin siihen tulokseen että mummu on äidin äiti kysyi Nanna että "Tissittääkö mummu vielä äitiä?"

---

Jami 3v oli löytänyt talvella aurinkorasvapurkin ja laittanut sitä kasvonsa täyteen. Ylpeänä tuli sitten esittelemään rasvattuja kasvojaan minulle. Pyhin vain ylimääräiset pois ja asia unohtui. Samana iltana ulkona Jami kertoi innoissaan että "Nyt minulle ei tule kylmä kun on sitä aurinkorasvaa." Ulkona oli noin 10 astetta pakkasta :O)

---

Nannan äiti kokeili uutta silmänympärysvoidetta ja Nanna kysyi mitä se on. "Ryppyrasvaa" vastasi äiti. Siihen Nanna vastasi kauhuissaan "Tuleeko sulle sitten samanlaiset silmät kun mummulle?"

---

Olimme käymässä isomummun ja isopapan luona. Pois lähtiessämme Jami 3v tuli kuiskaamaan minulle että nuo mummu ja pappa ovat tosi vanhoja ja ne voi kuolla kohta. Siskon tyttö Nanna oli mukana ja  samaan aikaan meni mummun luo ja sanoi: "Sä oot tosi vanha ja vanhat kuolee." Mummu oli ihan ymmärtäväinen ja vastasi että niin hän minä olen :O)

---

Jami3v selitti että kasvattaa isona kyllä parran niin ei tule ulkona talvella kylmä leukaan :O)

---

Juuri 4 vuotta täyttänyt Jami laskee mielellään kaikenlaista. Automatkalla mökille juttelimme kaikista eläimistä joita metsässä asustaa. Innoissaan Jami selitti kaikkea hirvistä karhuihin. Sitten Jami alkoi selittää että jos susi syö ketulta jalan niin ketulla on enää kolme jalkaa. Jos susi syö kaksi jalkaa niin ketulla on kaksi... ...Jos susi syö ketulta neljä jalkaa niin sitten hirven pitää nostaa kettu sarvilla ylös ja kantaa kettua.

---

Jami (4v) halusi aamupalaksi "tähteitä". Vähän aikaa mietittyämme tultiin siihen tulokseen että Jami halusi tähden mallisia muroja. :O)

---

Työkaverin poika leikki kaverinsa kanssa muovisilla dinosauruksilla. Hän osasi lukea dinosaurusten mahasta niiden nimet ja tietäväisenä vastaili nuoremman kaverin kysymysiin "Mikäs dinosaurus tämä on?". Työkaverini kuunteli leikkiä ja meinasi nauru päästä vastauksia kuunnellessa: " Tyrannosaurus, Apatosaurus, Brontosaurus, Made In China, ...

---

4-vuotiaana Jami väläytti Ideaparkissa kun menimme syömään Kiinalaiseen ravintolaan seisovaan pöytään: "Miks tää on seisova pöytä? Mikäs se istuva pöytä sitten on? Tästä keskusteltiin moneen kertaan syömisen aikana... Että miten siellä seisovassa pöydässä voi sitten olla niitä tuolejakin...?

---

Jami katsoi telkkaa ja sieltä tuli Activia-jugurttimainos. Mainoksessa sanottiin: "Jos et huomaa eroa 14 päivässä saat rahasi takaisin." Jami mietti hetken ja sanoi isille: "Emmä huomannu noissa purkeissa mitään eroa... Ihan samanlaisia ne oli."

---

Mummu luki Jamille eläinkirjasta, että mäyrän poikaset syntyvät maan alla. Jami ihmetteli että "saavatko mäyrät ollenkaan tyttöjä?"

---

Pet Expo -messuilla katseltin erilaisia kissoja. Yhdellä omistajalla oli sylissään Itämainen Lyhytkarva rotuinen kissa. Jami näki kyseisen kissan ja kysyi ensimmäisenä: "Mikä eläin toi on?" 

Selvennykseksi kuva kyseisestä kissarodusta.

---

Mummu luki eläinkirjasta: "Pussipiru saattaa syödä jopa rukkasia tai kumisaappaita." Jami hihkaisi ihmetellen: "Saappaita?!? Nehän on ihan kuraisia!"

---

 Jami sai syötyä lautasen tyhjäksi ja pyysi vielä yhtä kananpalaa kastikkeesta. Annoin jamille kastikkeen seasta kaksi kananpasta. Jami katsoi isiin ja mummuun ja sanoi: "Ei sitten viittiny yhtä palaa antaa..."

---

Nannan äiti rasvasi itseään suihkun jälkeen. Nanna tuli viereen, nosti äitin tissiä ylöspäin ja sanoi "äiti, nää on joskus ollu näin".

---

Nannan (4v) riisuessa legginsit tarttuivat kiinni pikkuhousuihin ja molemmat housut lähtivät pois niin nanna totesi "Taitavat tykätä toisistaan".

---

 Miko 4v katseli valokuvia ja kuvassa oli meidän hääkakku... Miko huusi innoissaan; "Kato äiti tässä on tää päättäjäiskakku!"

---

Kaverini haki lastaan päiväkodista ja siellä 5-vuotiaat pojat keskustelivat leikkiessään eteisessä:
A: Tää kuolee kohta!
B: Mä en kuole koskaan.
C: Kaikki kuolee kyllä joskus.
A: Mun mummu ja pappa on kuollu.
C: Mun mummu ja pappa ei kuole koskaan kun ne ottaa niitten lääkkeet!
B: Mun mummu ja pappa kuolee ihan kohta..

---

Jami 7v selitti iltapalaa syödessään pikkuveljelleen: (tietokoneen näppäimistöstä puuttui H ja J kirjaimet)
Siitä puuttuu h ja j. H niinkun homo ja J niinkun jalka. Homo ja jalka. Homojalka, niinku homojalkapallo. Sellanen missä homot pelaa ja jalkkista.
Homo on sellanen mies joka on rakastunu ja käy naimisissa toisen miehen kanssa...

---

Tuttavan tyttö 5v katseli pikkusiskonsa (4kk) pulleita reisiä ja selitti isoveljelleen: "Onpas sillä tosi isot jalat, paljon isommat kuin mulla. Mulla on paljon enemmän luustoo..."

---