Pääsiäislauantain MENU:

Punaviinipata
Keitetyt perunat
Vihreä salaatti

Mämmiä valinjakastikkeella

1398496.jpg

Punaviinipata:

600g naudan ulkopaistia
500g lampaan paistia
1 pullo punaviiniä
2 paprikaa
2 porkkanaa
2 punasipulia
3 rkl vasikanfondia (Touch of taste)
3-4 rkl vehnäkauhoja
1dl vettä
Rosmarinia
Timjamia
Pippuria
Suolaa

Ruskista lihojen pinta voissa pannulla. Lisää pannulle lopussa vehnäjauhot. Laita lihat, paloitellut paprikat, porkkanat ja sipulit pataan. Lisää päälle vasikanfondi, punaviini, vesi ja mausteet. Sekoita aineet.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita pata uuniin. Kun pata on ollut uunissa ½tuntia laske uunin lämpö 100-125 asteeseen. Hauduta pataa uunissa 4-5 tuntia.

Tarjoillaan keitettyjen perunoiden kera.