Ainekset:
yksi jänis
yksi sipuli
muutama valkosipulin kynsi
vajaa kourallinen voita (vajaa 50g)
pekonia sopivasti (ehkä noin 80g)
kolme pientä porkkanaa
8 katajanmarjaa
3 laakerin lehteä
puoli pulloa punaviiniä (pinot noir)
vähän vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1,5dl kermaa
reilu rkl mustaherukkahyytelöä
timjamia
rosmariinia
mustapippuria
suolaa



Keitetään jäniksen palat nopeasti, jotta veri saadaan pois lihoista.

Paloitellaan lihat keitämisen jälkeen.

Sipulit, pekonit ja lihat ruskistetaan voissa ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla.

Lisätään porkkananpalat, punaviini, (tarvittaessa vesi), timjami, rosmariini, laakerinlehdet ja katajanmarjat.

Annetaan olla uunissa 160 asteessa pari tuntia.

Sekoitetaan kerma ja jauhot ja kaadetaan seos pataan. Annetetaan kiehua hetki ja lisätään mustaherukkahyytelö.

 

Hyvää oli! Meillä tarjoiltiin yrttilohkoperunoiden kera. Alkuruoaksi oli pekoni-tomaattikeittoa ja jälkiruoaksi mansikkasorbettia :O)